Przed Wami przepis na ciasto marchewkowe. 

Czas pracy 20 minut 🙂 

to chyba nie za dużo, a smak jest przepyszny.

Dostałam przepis wraz z kawałkiem ciasta od swojej Podopiecznej, zamieniłam składniki na te bardziej zdrowe i wyszło J moje ciasto marchewkowe J

Ciasto marchewkowe z kremem pomarańczowym:

15 g sody oczyszczonej,

2 łyżeczki cynamonu,

500 g startych marchewek

300 g mąki kokosowej,

15 g proszku do piecz.,

pół łyżeczki gałki muszkatołowej,

300 ml oleju kokosowy,

szczypta soli,

350 g cukru kokosowego

6 jaj

WYKONANIE:

Ciasto:

wszystkie suche składniki wymieszaj razem w dużym naczyniu, a potem dodaj marchew olej i jaja.

Mieszaj, a na koniec odrobinę zblenduj.

Piecz ok 1 godz. w 190 stopniach

Krem:

4 serki Philadelphia zwykłe,

100 g miękkiego masła,

500 g cukru kokosowego,

sok i skórka z pomarańczy (dodawaj powoli i próbuj jak smakuje).

Wszystko razem blendujesz i wsadzasz do lodówki, najlepiej na noc, żeby zgęstniało.

Jak ciasto wystygnie przecinasz nitką na pół w płaszczyźnie poprzecznej i kładziesz pomiędzy powstałe części warstwę kremu, a resztę na górę i boki.

Wierzch można posypać płatkami migdałowymi 🙂

 

Smak bomba 🙂

Enjoy