O ten przepis dostajemy codziennie przypomnienia,

jeśli ktoś raz spróbuje tego deseru stanie się jego FANEM 🙂

Przygotowujemy go „na oko”, nie przywiązywalibyśmy się do liczb podczas przyrządzania tej pyszności, ale do własnego smaku próbując na bieżąco podczas robienia.

 MASA BIAŁA

– Puszka mleka kokosowego

– Miarka odżywki białkowej (preferujemy waniliową, jeśli nie macie w domu polecamy wanilię – coś co podkręci smak potrawy)

– 2 łyżeczki jakiegoś słodzika: ksylitol, stewia, erytrytol, miód

– 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w mniej niż połowie szklanki gorącej wody i wlewasz do miski

– wiórki kokosowe dosypujesz ile dusza zapragnie

Wylewasz do tortownicy, następnie wkładasz do lodówki aż stężeje.

MASA CZERWONA

– np. maliny czy truskawki – zmiksować, dodać ze 3 łyżeczki erytrytolu/miodu/cukru kokosowego etc.

– 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w mniej niż połowie szklanki gorącej wody, następnie zalewamy masę białą i wkładamy do lodówki, aż całość stężeje.

Praca na 20 minut

Jeśli chodzi o dodatki możecie dodać orzeszki nerkowca, ciekawie się komponują 🙂

Życzymy Smacznego